Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus

Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus | Tel: 0113-23 25 29 (24/7)

Terminale Zorg Thuis

Terminale Zorg is een Iriz thuiszorgdienst voor klanten met een levensverwachting van een aantal weken of dagen. Deze specialistische thuiszorgdienst is er op gericht u deze gehele periode thuis te kunnen laten wonen en ondertussen de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Dit zodat u in rust, veilig en vertrouwd afscheid kunt nemen van uw naasten en van het leven. Iriz weet dat deze fase, wanneer u ongeneeslijk ziek bent, ook vaak gepaard gaat met emoties. Niet alleen van uzelf, maar ook van de mensen om u heen. Onze speciaal opgeleide zorgverleners zijn er om waar nodig emotionele steun te geven. Dit uiteraard met volledig respect voor uw privacy.

terminale thuiszorg zeeland goes

Wat is Terminale Zorg Thuis?

Naast Terminale Zorg wordt ook vaak de term Palliatieve Zorg gebruikt. Echter er zit een groot verschil tussen beide thuiszorgdiensten. Terminale Zorg is er echt voor ongeneeslijk zieke mensen waarbij de huisarts of specialist  heeft aangegeven dat de levensverwachting korter is dan drie maanden.

Palliatieve Zorg is er wel voor dezelfde groep patiënten, echter met het verschil dat de levensverwachting bij Palliatieve Zorg veel langer is. Bij Iriz komt het dus voor dat klanten jarenlang Palliatieve Zorg krijgen en dat dit  in de laatste maanden van hun leven overgaat in Terminale Zorg. In de praktijk verandert er dan voor u niet veel. Het belangrijkste is dat we er ongeachte uw levensverwachting gewoon voor u zijn, en er dus ook gewoon blijven.

Symptoombestrijding binnen Terminale Zorg

De wijkverpleegkundige is er om de kwaliteit van uw leven zo hoog mogelijk te houden. Aangezien genezing helaas niet meer mogelijk is, is de thuiszorg erop gericht uw symptomen zo goed mogelijk te bestrijden. Maar naast fysieke klachten als bijvoorbeeld pijn, jeuk, benauwdheid, misselijkheid of obstipatie is er ook aandacht voor eventuele mentale klachten.

Terminale Zorg en emotionele ondersteuning

Omdat het einde van uw leven nabij is, is het logisch dat dit gepaard gaat met soms heftige emoties. Dit kan boosheid of verdriet zijn. Maar zelfs bij berusting zijn er, zowel bij uzelf als bij uw naasten, veelal emoties over het naderende afscheid.  Zorgverleners binnen de Terminale Zorg helpen zowel u als uw omgeving ook op dit mentale stuk. Natuurlijk door er voor u te zijn, maar ook door een oogje in het zeil te houden en steun te bieden aan iedereen om u heen die het moeilijk heeft.

24 Uurszorg mogelijk binnen Terminale Zorg

Als de reguliere Terminale Zorg onvoldoende voor u is, heeft Iriz thuiszorg ook Terminale Zorg als 24 uurs thuiszorgdienst voor u beschikbaar. Deze thuiszorgdienst biedt u alle zorg die u nodig acht binnen de veilige en vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Dit dan 24 uur per dag. Met een zorgteam van maximaal 5 zorgverleners wordt er alles aan gedaan uw laatste weken zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ontlasten mantelzorgers

Vaak worden uw mantelzorgers vergeten in dit hele proces. Maar niet bij Iriz thuiszorg! Uw team van zorgverleners zorgt er ook voor dat uw mantelzorgers deze periode goed doorstaan. Met voldoende rust, een luisterend oor en het ontlasten van werkzaamheden is er voor hen ook zo nu en dan de mogelijkheid om even bij te komen van alle druk en emoties.

Terminale Zorg Thuis aanvragen?

Wanneer u de diagnose ongeneeslijk ziek heeft gekregen verwijst uw specialist u door voor palliatieve of terminale zorg. De benodigde indicatie voor deze specialistische thuiszorgdienst kunt u aanvragen via één van onze zorgcoödinatoren Koos Kloet of Marleen Cakir.

Wilt u meer weten over Terminale Zorg Thuis?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hiervoor op onderstaande knop ‘Vraag Nu Zorg Aan’, bel ons op 0113-232529, of stuur een van onze collega’s een persoonlijk bericht.

Vraag Nu Zorg AanOf bel voor meer informatie met 0113-232529
Op al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden.

Kernwaarden Iriz

  • Respect
  • Oog voor de mens
  • Thuis blijven wonen
  • De vraag achter de vraag

Contact opnemen

0113-232529

0113-232989

info@iriz.org

Ik wil zorg Ik Zoek Informatie Ik Zoek Werk

Heeft u thuiszorg nodig?

Onze mensen staan voor u klaar