Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus

Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus | Tel: 0113-23 25 29 (24/7)

Persoonlijke Verzorging & Verpleging

Persoonlijke verzorging of Verpleging Thuis is een vorm van thuiszorg voor iedereen die tijdelijk of permanent niet meer goed in staat is zichzelf te verzorgen. Bij Iriz is thuiszorg altijd maatwerk met kleine zorgteams en steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Dus heeft u bijvoorbeeld ondersteuning nodig bij het in - en uit bed gaan? Is er wat extra hulp gewenst bij het aan- en uitkleden? Gaat het douchen alleen wat moeizamer? Of wilt u, al dan niet met behulp van innovatieve hulpmiddelen, bepaalde handelingen weer geheel zelfstandig en vol vertrouwen leren uitvoeren? Wat uw specifieke behoefte ook is, wij zorgen ervoor dat Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis niet alleen perfect afgestemd wordt op u, maar ook op uw manier van leven.

Wat is Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis?

Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis is een ruim begrip. Ook bij Iriz thuiszorg. Daarom zijn hieronder een aantal onderdelen van deze zorgdienst kort voor u uitgeschreven.

Verpleging en verzorging thuis in Zeeland

Hulp bij wassen, tanden poetsen, aankleden & haren kammen

Iriz thuiszorg onderscheidt zich door de inzet van kleine thuiszorgteams. Voor u betekent dit één team en dus steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Want bij Iriz begrijpen we namelijk heel goed dat het fijn is als u thuiszorg krijgt wanneer u dat nodig heeft. Maar om nu bijvoorbeeld hulp bij wassen en aankleden steeds door een onbekende wijkverpleegkundige te laten vervullen, is natuurlijk verre van wenselijk.

In & uit bed helpen

Op vaste tijden komt een van de wijkverpleegkundige uit uw vaste thuiszorgteam u helpen om op een goede manier aan een nieuwe dag te beginnen, of juist om veilig en vertrouwd de nacht in te gaan. Uiteraard overlegt u zelf met ons wat de tijden zijn die u het meeste schikken. Dus ook hier past Iriz zich graag en volledig aan aan uw ritme.

Hulp bij gebruiken van hulpmiddelen

Als u tijdelijk of juist langdurig afhankelijk bent van hulpmiddelen voor uw dagelijks functioneren bent u bij Iriz thuiszorg aan het juiste adres. Want vaak zien we dat bij het gebruik van iets ogenschijnlijk eenvoudigs als krukken, of juist iets zo complex als een tillift, er toch altijd wel hulp gewenst is. Het duurt even voor het hulpmiddel een vertrouwd deel uit maakt van uw dagelijkse routine. Maar gedurende deze periode staan de specialisten uit uw vaste thuiszorgteam u geduldig bij zodat u rustig kunt wennen aan uw nieuwe situatie.

Incontinentie ondersteuning

Incontinentie is een veel voorkomend ongemak, dat vaak gepaard gaat met ouder worden. Maar de zorg bij incontinentie is naast complex, ook niet voor iedereen even gemakkelijk bespreekbaar. Met wederom een klein thuiszorgteam kijken we hoe we u hiermee het best ondersteunen.

Hulp bij verantwoord medicijngebruik

Vindt u het lastig om een goede structuur in het gebruik van uw medicijnen te krijgen? Of kent u iemand die de verantwoordelijkheid over het goed gebruiken van zijn of haar medicatie eigenlijk niet zelf kan dragen? Hoe de situatie ook is, Iriz thuiszorg staat voor u klaar als het gaat om aanreiken, toedienen of het registreren van de juiste inname.

Vergoeding Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie worden de kosten voor Persoonlijke Verzorging of Verpleging aan huis betaald door de zorgverzekering, Wet Langdurige Zorg (Wlz) of door uzelf.

Verzekerd voor Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis

Het enige dat u hoeft te doen is contact op te nemen met Iriz thuiszorg. Iedereen is namelijk middels de basisverzekering verzekerd voor de kosten van Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis. Maar ook wanneer u zorgverzekering u niet voldoende vergoed, is het mogelijk op eigen rekening aanvullende zorg in te kopen.

Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis vanuit Wet langdurige zorg

Wet langdurige zorg (Wlz) is in het leven geroepen voor mensen die de gehele dag intensieve verzorging of verpleging nodig hebben. Om hier aanspraak op te maken is een Wlz indicatie nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Persoonlijke Verzorging of Verpleging Thuis zelf betalen

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaald, afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssituatie de exacte hoogte van uw eigen bijdrage. Op de website van CAK vindt u hierover alle benodigde informatie.

Meer weten over Persoonlijke Verzorging Thuis?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hiervoor op onderstaande knop ‘Vraag Nu Zorg Aan’, bel ons op 0113-232529, of stuur een van onze collega’s een persoonlijk bericht.

Vraag Nu Zorg AanOf bel voor meer informatie met 0113-232529
Op al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden.

Kernwaarden Iriz

  • Respect
  • Oog voor de mens
  • Thuis blijven wonen
  • De vraag achter de vraag

Contact opnemen

0113-232529

0113-232989

info@iriz.org

Ik wil zorg Ik Zoek Informatie Ik Zoek Werk

Heeft u thuiszorg nodig?

Onze mensen staan voor u klaar