Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus

Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus | Tel: 0113-23 25 29 (24/7)

Individuele Begeleiding

Individuele Begeleiding met respect voor uw privacy en manier van leven. Met uw zorgwensen als uitgangspunt. De dienst Individuele Begeleiding van Iriz thuiszorg is er voor iedereen die op een bepaald punt in zijn of haar leven psychische of sociale problemen ervaart. Een klein zorgteam gaat samen met u kijken wat het is waar u nu zoal tegenaan loopt. Wat de oorzaak is en hoe ze vervolgens uw draagkracht kunnen vergroten. Samen zetten we de schouders eronder met als doel het tij permanent te keren. Indien nodig met hulp van mensen uit uw eigen omgeving, al dan niet begeleid door externe professionals.

individuelebegeleiding thuiszorg zeeland goes

Wat is Individuele Begeleiding Thuis?

Team Individuele Begeleiding gaat samen met u op zoek naar de oorzaken van de problemen die u op dit moment in uw leven ervaart. Hiervandaan werken we volgens een persoonlijk plan samen met u richting een oplossing. In de praktijk betekent dit dat we niet alleen gesprekken hebben, maar we u ook ondersteunen, begeleiden en de vorderingen samen bespreken. Afhankelijk van uw problematiek en persoonlijke situatie werken we vaak samen met maatschappelijk werk, Emergis, een psycholoog of eventueel een psychiater. Voorbeelden van situaties waarbij u een beroep kunt doen op Individuele Begeleiding:

Problemen bij het organiseren van uw leven

Een toename van de psychische- en/of sociale druk kan onbedoeld veel financiële problemen veroorzaken. Maar ook een ongeluk of een ziekte kunnen de oorzaak zijn. Wat voor u de onderliggende reden ook is, één ding is zeker, wij helpen u administratief en financieel weer op koers te komen.

Chronische ziekte of beperking

Wanneer u of een van uw gezinsleden een chronische ziekte of een beperking heeft, is het meer dan waarschijnlijk dat het dagelijks leven hier onder lijdt. De thuiszorgdienst Individuele Begeleiding is er dan om u te helpen het leven opnieuw te structureren. Uiteraard op een manier die past bij uw persoonlijke situatie.

Algemene opvoedingsproblematiek

Stabiliteit herwinnen binnen het gezin is onze focus bij opvoedingsproblemen. Samen met u en uw gezin stellen we een plan van aanpak op. Maar het kan ook dat we in overleg voor een andere meer passende vorm van hulpverlening kiezen. Wat de oplossing ook blijkt te zijn, de absolute focus van het team Individuele Begeleiding is het brengen van rust.

Psychiatrische of psychische problemen

Erfelijkheid factoren of de druk van het moderne leven kunnen beide de oorzaak zijn van psychiatrische of psychische problemen. Begrip en wederzijds respect zijn hierbij essentieel om samen vooruit te komen. Het thuiszorgteam Individuele Begeleiding heeft speciaal opgeleide sociaal werkers die hier de juiste steun en begeleiding bieden.

Individuele Begeleiding Thuis aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor Individuele Begeleiding Thuis heeft u een indicatie van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) nodig. Deze dient u aan te vragen bij uw gemeente.

Wilt u meer weten over Individuele Begeleiding Thuis?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hiervoor op onderstaande knop ‘Vraag Nu Zorg Aan’, bel ons op 0113-232529, of stuur een van onze collega’s een persoonlijk bericht.

Vraag Nu Zorg AanOf bel voor meer informatie met 0113-232529
Op al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden.

Kernwaarden Iriz

  • Respect
  • Oog voor de mens
  • Thuis blijven wonen
  • De vraag achter de vraag

Contact opnemen

0113-232529

0113-232989

info@iriz.org

Ik wil zorg Ik Zoek Informatie Ik Zoek Werk

Heeft u thuiszorg nodig?

Onze mensen staan voor u klaar