Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus

Richtlijnen ten aanzien van het Coronavirus | Tel: 0113-23 25 29 (24/7)

Dementie Zorg

Dementie Zorg is één van de specialistische zorgdiensten van Iriz thuiszorg. Zoals alle zorgdiensten van Iriz, wordt ook Dementie Zorg gekenmerkt door kleinschalige teams en hun persoonlijke aanpak. De specialisten uit zo’n klein dementieteam zorgen ervoor dat u als klant zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Veilig en vertrouwd, in uw eigen omgeving. Op deze pagina vertellen we u wat Dementie Zorg inhoudt. Maar ook wat de eerste symptomen zijn en hoe wij u hierbij ondersteunen. Want de komst van dementie gaat helaas vaak gepaard met allerlei praktische, sociale en emotionele uitdagingen. Maar wanneer het moment daar is, is het goed te weten dat u altijd kunt vertrouwen op de passende en kundige ondersteuning van onze dienst Dementie Zorg. Iriz werkt in de Dementie Zorg nauw samen met de casemanagers dementie van de Zeeuwse Zorgschakels.

dementiezorg thuiszorg zeeland goes

Welke zorg hebben mensen met dementie nodig

Dementie kent doorgaans een aantal verschillende fases. Het begint vaak ogenschijnlijk onschuldig met vergeetachtigheid. Daarna ontstaan er problemen in de uitvoer van allerlei dagelijkse activiteiten en handelingen. Maar met het verstrijken van de tijd vordert de ziekte en verliest men steeds meer de controle over het eigen leven.

Dementie Zorg Thuis

Dementie Zorg van Iriz thuiszorg heeft daarom 3 duidelijke doelen:

Creëren van structuur & rust

Verandering van gedrag, stemmingswisselingen en toenemende onzekerheid zijn zaken waar de meeste van onze dementerende klanten mee te maken krijgen. Heldere dagstructuren in combinatie met rust zijn hierbij een goede houvast. Er zijn gezette tijden voor activiteiten en trainingen maar ook ruimte voor de nodige ontspanning. Binnen het kleine dementieteam wordt dit alles uiteraard zorgvuldig gepland, met u en uw mantelzorgers.

Thuis blijven wonen met dementie

Veilig en vertrouwd, zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de wens van bijna iedereen. Onze zorgdienst Dementie Zorg en de specialisten in het dementieteam zijn dan ook sterk gefocust op deze wens. Het kleine team bestaat uit specialistische en goed opgeleide wijkverpleegkundigen of verzorgenden. Deze vertrouwde gezichten zorgen ervoor dat het zo lang mogelijk thuis wonen, niet alleen voor u aangenaam is, maar ook voor uw omgeving.

Mantelzorgers & dementie

Dementie vraagt psychisch en emotioneel veel van zowel uzelf als van uw omgeving. Uit ervaring weten we dat niet alleen u zorg nodig heeft, maar dat ook uw mantelzorgers aandacht nodig hebben. Alle leden uit uw dementieteam zijn er daarom ook voor uw mantelzorgers. Een persoonlijke benadering, advies en begeleiding zijn daarom binnen de Dementie Zorg voor Iriz thuiszorg niet meer dan vanzelfsprekend.

Kleine allround dementieteams maken het verschil

Omgaan met dementie in de thuiszorg is maatwerk. Simpele zaken als kleine teams waardoor onze klanten steeds dezelfde gezichten zien doet al een hoop. Maar niet elke wijkverpleegkundige of verzorgende is geschikt. Iriz thuiszorg vraagt van haar medewerkers een sterke affiniteit met de ziekte, alvorens ze een plaats krijgen in het dementieteam. Ook zijn deze medewerkers allround en bereid om alle soorten zorg en begeleiding te bieden die nodig is. Dus geen aparte medewerkers voor verschillende werkzaamheden. Een constante bijscholing zorgt ervoor dat de kennis binnen de dementieteams steeds actueel blijft. Dit is zowel theoretische als praktische kennis over thuiszorg bij dementie, de verschillende ziektebeelden en het verloop ervan.

Vergoedingen bij Dementie Zorg Thuis

Dementie Zorg wordt vergoed door uw zorgverzekering. Maar wanneer uw zorgverzekering u niet voldoende vergoed, doet u een beroep op de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt dan, afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssituatie de exacte hoogte van uw eigen bijdrage. Op de website van CAK vindt u hierover alle benodigde informatie.

Met weten over Dementie Zorg Thuis?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hiervoor op onderstaande knop ‘Vraag Nu Zorg Aan’, bel ons op 0113-232529, of stuur een van onze collega’s een persoonlijk bericht.

Vraag Nu Zorg AanOf bel voor meer informatie met 0113-232529
Op al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden.

Kernwaarden Iriz

  • Respect
  • Oog voor de mens
  • Thuis blijven wonen
  • De vraag achter de vraag

Contact opnemen

0113-232529

0113-232989

info@iriz.org

Ik wil zorg Ik Zoek Informatie Ik Zoek Werk

Heeft u thuiszorg nodig?

Onze mensen staan voor u klaar